La IX Edició del Sifasol ha tingut un inici de luxe amb la presència sobre l’escenari de Pep Gimeno ‘el Botifarra’ i els seus músics, els qui han delectat al públic reunit en la plaça Llotgeta de Catarroja. El cantaor de Xàtiva ha protagonitzat el primer dels quatre concerts que composen el cartell d’enguany i que continuaran aquest dimecres 7 amb Nacho Mañó i Gisela Renes. El dijous 8 serà el torn de Laura Esparza i Carlos Esteban els qui reemplacen a Marala (baixa d’última hora per raons mèdiques), i conclourà el divendres 9 amb David Pastor Film Sessions. Totes les actuacions comencen a les 22,30 hores a la plaça Llotgeta i complixen amb totes les mesures per a garantir una cultura segura.

“Hem hagut de limitar l’entrada a 150 persones, cadascuna d’elles en la seua localitat, guardant totes les mesures de seguretat que ja totes coneixem i que hem implementat en altres esdeveniments durant l’any. Perquè nosaltres no hem parat la activitat cultural, una mostra del compromís de l’actual equip de govern i també del treball del personal tècnic. Així doncs, sabem les mesures que hem de prendre i com fer-ho perquè no sols el Sifasol continue sent un èxit de públic, sinó també per a garantir la cultura segura”, explica Dolors Gimeno, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Catarroja.

Entre les mesures ja conegudes per tots, distància social, higiene i mascareta, des de la regidoria s’han implementat accions per a evitar les aglomeracions en la plaça i que s’ajuntaren persones que no hagen reservat localitat a través de la web. D’aquesta manera, s’han tallat i controlat els accessos en les hores prèvies a la celebració, garantint així l’aforament aconsellat per les autoritats sanitàries per al transcurs de l’activitat.